28 november 2010

"När första ljuset brinner,
står julens dörr på glänt
och alla människor glädjas
att fira få advent"


lördag 26 November


Tänkte bara visa lite hur jag har adventspyntat i år..
För de som är intresserade!


Köket är jätte ljust och fint med hjärtljusstakarna som var så poppis förra året :)



Årets adventsljus ser ut så här:

 

Datarummet känns som en stjärnhimmel..

 

I Sovrummet har mitt gamla luciatåg som jag hade när jag var liten kommit upp i ett fönster.

I det andra fönstret finns adventsstjärnan!

 

Slutligen i vardagsrummet så har jag dammat av den gamla stiliga mannen och lagt i soffan. Jag tyckte det blev en himla hemtrevlig känsla att ha han där :)

 

Trevlig helg :)


Fredag 26 November


Jippi Jippi Jippi...
Jag är Godkänd på Tentan, SISTA salstentan ever är godkänd och jag har nu fått ihop tillräckligt mycket poäng för att börja praktiken :)) .. helt underbart!
Har även haft ett Seminarium idag som gick Bra, så nu är det bara tre kvar i år!

På Söndag är det första advent och julskyltning. Jag och Johan brukar ju alltid gå upp på stan och mysa då, men undrar om vi ska åka till Fagersta i år och gå på gammaldags jul. Det är ju Såå mysigt. Eller så gör vi det nästa helg kanske... Vi får se. Hemmet är pyntat och klart iallafall så nu är Advent välkommen.

Imorgon är det fest också. Vår lägenhet kommer bli överfull med folk som vill fira att december är här, att lönen har kommit och att Johanna har fyllt år. Det ska bli så jäkla kul med tanke på att jag inte vart ut på riktigt på flera månader typ. Hoppas på en Vild och Galen natt....

Nog om detta..


Det finns personer runt omkring mig som, på ett ellet annat sätt, har det ganska tufft just nu. Det skär i mitt hjärta och gör mig mycket ledsen. Ibland går det inte att finnas där för personer så mycket som man önskar och ibland glider man iväg åt olika håll. Men hur det än är så har ni alltid ett plats i mitt hjärta och jag tänker på er varje dag. Jag vet att det kommer att ordna sig och att allt kommer att gå bra, fortsätt vara de fina människor ni är, fortsätt vara starka och fortsätt finnas i mitt hjärta. Allt annat ordnar sig!


Söndagen 21 November

Sköna Söndag..
Äntligen känner jag mig piggare och mår lite bättre. Underbart! Det är inge roligt att vara sjuk..
Tog lite sovmorgon idag tills jag blev bjuden på kaffe av min älskling som tyckte att jag skulle vakna till liv.
Han bjöd upp mig på lite dans i vardagsrummet också för att vara säker på att jag hade vaknat.. :)
Resten av dagen har vi bara myst och fikat med massa vänner och även adventpyntat det sista.. så nu är det supermysigt här hemma.
Jag har inget nytt att komma med för tillfället.. dagarna flyter bara på.

Men, värt att nämnas är, att idag har jag ägnat mitt enorma lyckorus lite uppmärksamhet. 
Jag har det så oförskämt bra, och självklart måste man ibland ta sig tid för att reflektera över vad det är som gör en så lycklig. Hur skall man annars kunna upprätthålla känslan.
Självklar kan det bero på att jag känner mig så tillfreds med min livssituation.. Studierna, boende, arbete och liknande. Allting är precis som jag vill att det ska vara.
Alla mina vänner, min familj och andra människor i mitt hjärta. Tack för att ni finns, för att ni mår bra och för att ni gör mig så lyckligt lottad.
Allra mest vill jag ge TioTusen pussar till mina föräldrar som har gjort mig till den jag är.

Jag verkligen älskar mitt liv och allting i det... Ja, Livet är Awsome helt enkelt, och det kommer rakt från hjärtat :).


Nu ska jag trycka ner min man i soffan och pussa på han medan han självklart kommer försöka göra allt för att undslippa tjejbaciller..:)

Puss och kram på er!

Tisdag 16 november

Hejsan..

Idag är det tisdag och jag känner mig fortfarande inte riktigt kry.. Kroppen har sagt ifrån så nu försöker jag bara vila och ta det lungt. Det blir nog bra!!
Trots att jag ska vila tog jag och Johan en liten eftermiddagstur till Borlänge igår. Inte för att vi behövde handla något men för att det är så avkopplande att bara gå och strosa lite.. Det var mysigt och några julklappar hittade vi också. Ska böja ta tag i det på allvar nu.. Det är ju så drygt att vara ute i sista sekunden. Förra året åkte jag till Ullared och handlade ALLA julklappar på en gång. I år vill jag dock inte åka dit (eller jo Vill och Vill), men jag måste spara pengar eftersom att det nu är mindre än FEM månader kvar tills vi åker till Florida :)


Skolan då??
Ja det är som vanligt. Väldigt intressant och lärorikt. Just nu går vi och väntar på svar från Tentan. Skulle vara så underbart skönt att bli godkänd och kunna släppa den kursen. Men trots det så har jag idag anmält mig till omtentan.
Vi håller just nu på med Socialpsykologi och analyserar en film som vi ska ha seminarium på nästa fredag, alltså rätt lång tid kvar. Min grupp har fortfarande inte börjat med det, så nu när jag är ledig några dagar har jag faktiskt börjat knåpa på NÄSTA seminarieupg. haha.. skönt att slippa det sen!

Well well.. Närmast framöver fyller Johanna 22 år, Vi ska se nästa Harry Potter (som vi har längtat), Vi ska ha fest här hemma och vi ska på gammaldags jul i fagersta (MYYYS!).



Ha en bra dag nu allihop.. Puss och Kräm.http://oliviaslillebrorskompisstorasysters.blogg.se/images/2010/puss_105208828.jpg


Söndag 14 november

Hallå Hallå..

Då har helgen flugit förbi i en rasande fart.
Lördagen blev det en riktig fullt-ös-dag.
Jag och Johan tog lite sovmorgon till 9, gick upp och gjorde frukost och tog sen en liten promenix till Folketshus för att gå på loppis. Vi gjorde lite små fynd också :)
Vi gick sen hem och tog bilen till lyviken för att handla lite adventssaker och annat. Hem och skruvade upp en hylla i datarummet och sen ut till Robert och Nettan för en trevlig fikastund.
Väl hemma igen blev det lite matäta innan Johan drog iväg på bio och jag stack till Erica på tjejfest en stund innan jobbet.. Och sen ja, Jobbet.  Kände hur jag började må lite illa under kvällen och detta släppte inte på hela kvällen så vid 12 hoppade jag ur baren och gick hem.. Skönt. Jag somnade som en stock!!

Idag har det varit fars dag och detta har vi givetvis firat med fika hos mormor och morfar..
Grattis världens bästa pappa på Fars Dag!

För övrigt så kryper det i hela kroppen på mig av längtan efter att få börja julpynta.. Jag vill hålla mig till första advent men jag tror att jag kommer börja lite smått redan nästa vecka.. Ska bli såå roligt att pynta i nya lägenheten. Det blir ju första julen här. Vi har även pratat lite om vi ska fira julafton här hemma hos oss i år. Kan ju vara skönt för min stackars mami o papi att ha fullt hus varenda år. Nu har ju Vi också plats så :))

Vi får se hur det blir.. Julkänslor har jag åtminstonde.. redan!

Nu ska jag äta paj och sen mysa med älskling i soffan.

Puss o Kram

Fredag den 12 November

Halli Hallå..

Jag lever och mår bra vilket betyder att körningen till Örebro gick kanonbra.. Det var dock oplogat från Grängesberg till strax nedanför Kopparberg.. Riktigt dåligt tycker jag då den vägen är tungt trafikerad.. Men men!

Idag är det Iallafall:

                           

en riktigt snöig Fredag :)


Johan väkte mig 7.15 och ville att jag skulle komma upp och äta frukost med han innan han skulle till jobbet...
Så vi myste lite i soffan och kollade på sjukhuset på tv.. Usch vad hemska saker som händer en del människor. Och vad orättvist livet är för en del familjer!  Jag och Johan brukar prata en del om vad vi skulle göra i olika situationer om det skulle hände någon av oss någonting. Jag tycker att det är bra att prata om det.. Det känns tryggt på något vis. Precis som när mamma "lekte" brandövning med oss när vi var små :) Hon visade hur man skulle krypa och hur man öppnade fönstrena och så, och eftersom att det fortfarande sitter kvar så måste det ha haft effekt!



Hur som helst.. När Johan hade gått pallrade jag mig iväg till Gymmet och körde en timme, så nu sitter jag här svettig och jävlig.
Ska nog pyssla om mig själv inför helgen nu med pealing, ögonbrynsplock, naglar och rubbet.. Skönt att ha en helrengöring ibland :)

Efter lunch kommer Jane hit och dricker kaffe och sen hinner jag umgås några timmar med Johan som slutar vid halv ett och sen klockan sju är det JOBB!!! :))

                             

Så fullt ös idag..

Ha en trevlig Fredag. Over And Out!


9 november

Precis när jag skulle gå från jobbet idag 14.30 började det vita guldet (snön) att falla..
19.30 alltså 5 timmar senare ser det ut så här på min gård och runt mitt hus..¨

 

 

Åh som jag har längtat..

Det enda negativa är väl dock att det är min tur att köra till Örebro imorgon, så jag hoppas att det ger sig snart.
Så här ser det ut i Örebro JUST NU, och jag vill Inte att det ska bli värre.

Två bussar i Hovsta centrum. Busstrafiken fick dirigeras om efter att ett större antal bussar fastnat i en brant backe utanför Hovsta. Senare på kvällen ställdes all trafik in.
Bild från www.na.se

Men jag Älskar verkligen snön!!

well well.
Nu är det Torsk med potatis och äggsås som står på schemat..

Tack och hej!


9 November

Nu snöar det.. Äntligen. Vilken skillnad det blir på luften och kylan.
.
Nu har jag gjort min Tenta.. om det inte bli omtenta är det sista salstentan under min utbildning.. :)))
Jag satt från 14.15-19.13 men hann ändå inte skriva allt som jag borde ha gjort.. så vi får se hur det går!
Har fått tillbaka alla andra uppgifter som jag har gjort till denna termin och de var godkända iallafall, så en omtenta gör inte så mycket :)
.
Helgen har varit jättebra också..
.
I lördags var jag med Johan ut och åkte Cross hela förmiddagen.. Jätteskönt att koma ut i det fina vädret och få färg på kinderna av kylan. Vi åkte hem och åt lite korv med bröd och myste en stund innan det började rulla in kompisar som skulle festa med Johan och Jobbarkompisar som skulle göra sig iordning med mig.. Haloween på Solo JU :)
.
Så här fina blev vi:
.
.
Och på jobbet var det fullt ös hela kvällen.. ca 800 pers inne så det blev en hel del drinkskak...Hur kul som helst!
.
Söndagen var det mys hos mamma och pappa.. Gick igenom lite kartonger med leksaker och sånt och tog hem en del som är mitt.. finns dock mycket kvar! Får gå igenom mera sen..
.
Ny kurs har börjat i skolan också..sista innan praktiken.. känns hur kul som helst! Men det tycker nog inte ni är så kul..
.
Avslutar med lite bilder från veckan som varit istället....
.
Killarna i mitt liv. Johan och Melvin.
.
Älskade Nova som provar Johans glasögon
.
Min fina Kärlek
.
Johan med Mustachen
Johans Discoglass
.
Nu är Nettan och Julia påväg hit.. de ska tvinga ut mig i lekparken i den här snöstormen :)) Vilka galningar..
sen blir det nog lite kaffe och sen en massa läsning och kanske några avsnitt av Pacific.
.
Ha en fortsatt trevlig novemberkväll..

RSS 2.0