Fredag 29 augusti

TRÖTT

Det räcker så.

Onsdag 27 Augusti

Hemma igen..
Kryssning ja. Det vet vi ju alla hur det går till.
Men för er som inte vet det kommer här en förklaring.

Man kliver in i terminalen, efter att ha kört omkring vilse i Stockholm city en stund, och hamnar i kö i två timmar, sen när man äntligen har kommit ombord så letar man reda på sin hytt, då det visar sig att korten till dörren inte fungerar. Man går upp till receptionen och blir tilldelad nya "nycklar" och därefter kikar man in på tax-free shoppen som ligger på samma våningsplan. Man shoppar inget just då för man har alltför bråttom att hinna iväg till välkomstdrinken, där man ska försöka lyssna på en självutnämnd komiker som berättar vad som kommer hända under resan och där folk ska presentera sig, men man är alltför upptagen och fachinerad av stockholms skärgård som svichar förbi utanför, så man glömmer bort att lyssna.
Nästan alla Sveriges försäljare av livsmedel ställer ut under en mässa på nedre däck, och där kikar man såklart förbi efter drinken, och snikar åt sig så mycket gratisprover och smakprover att man knappt orkar bära.
Man åker upp till däck sex igen där man har sin hytt, med fulla kassar i händerna, då man upptäcker att "nyckeln" fortfarande inte fungerar. Dörren kodas om.
Klockan 22.00. Mitt i natten, så är det dax för middag. Jätte god mat och dryck. När man försöker gå därifrån utan att betala, blir man haffad och försöker spela dum.
Resten av kvällen spenderar man vid dansbanan smuttandes på exotiska drinkar och försöker undvika att falla offer för köttmarknaden.
På väg tillbaka till hytten för nattning, stöter man på en man iförd ändast kallingar som ligger i korridoren och har det väldigt bra.

Dag 2, på kryssningen.
Man vaknar klockan halv åtta, frukosten börjar då. Man är så jävla trött och lite bakis. Man tvingar sig upp till frukostbuffén, där man piggnar till lite, för tillfället. Men efter frukosten faller man i trans och går o lägger sig igen.
 Man vaknar halv tolv.
Gör sig iordning och tar en tur nere på mässan igen, där man samlar på sig ytterligare gratissaker, och gör en del beställningar.
Skyndar sig upp till hytten runt tre tiden och vidare iväg till båtens Spa, där det nalkas masage och bubbelbad. Relax!
Efter relaxen känner man sig som en ny människa och man känner sig då redo för att shoppa loss lite.
Ner till Tax-free butiken där man doftar sig hög på parfym och går lös på spriten.
En får med sig en hel full kasse alkohol därifrån, och den andra har shoppat dyr parfym.
Eftersom man står bakom Brolle och Elin Lanto i kön så vet man även att dom är mänskliga som äter godis och behöver nya solglaögon.
Dax för middagsbuffé.. Herregud tänker man, kan folk äta så här mycket? och så öser man på ett berg av mat på tallriken. Alla sorter i en salig röra. Man letar efter en plats att sitta och slår sig ned bredvid ett trevligt gammalt par.
Några minuter in i middagen blir man utsedd till jury och prisutdelare i kvällens "våga mest tävling". Man får ansvar för priset som består av en flaska rysk champagne. Häftigt, tänker man och äter vidare.
Som jurymedlem tar man uppgiften på största allvar och ägnar större delen av kvällen vid dansbanan, där vi återigen smuttar på drinkar och spanar på de tävlande som spexar runt på dansgolvet i morgonrock eller annan pinsam dans.
Man lämnar över ansvaret för priset, som man har släpat med sig, till en annan jurymedlem, lagom till schlagershowen med Brolle och Perrelli.
Man dansar och vrålar och fotar och har sig, tills man blir så trött så man helt enkelt går och lägger sig.
När man kommer ner till hytten, faller man i asgarv åt synen av alla jäkla kassar med godis, gossedjur och nyckelband som man har lyckats snika åt sig under två dagar.
God natt.

Sista dagen
Man kliver upp och springer direkt ner till mässan för att snappa åt sig de sista gratissakerna.
Sen börjar magen kurra så man smiter in på restaurangen som serverar brunch. Korv o köttbullar o pannkaka o allt möjligt frukostliknande.
Mätt och belåten promenerar man in på tax-freen igen för att kolla läget en sista gång. Den ena får med sig ytterligare två fina parfymer ut och den andre lite mera sprit. hmm.
I väntan på landgång, hinner man även med lite provsmakning av svindyr choklad och en liten föreläsning av den självutnämnde komikern om hur man blir en självutnämn komiker.
Sen är det bara att återvända ner till sitt lilla hem och ligga dubbelvikt av skratt medans man på bästa sätt försöker få med alla fem proppfulla påsar med saker, handväska och resväska och sig själv uppför alla trappor till avstigningsdäcket.
Väl där hamnar man återigen i en lång, svettig och jäkligt dryg kö, för att ta sig ut till parkeringen.
Tillsist kommer man fram till bilen och slänger in alla saker, pustar en liten stund, börjar köra och hamnar återigen i stockholm city, snurrar runt en stund och hamnar slutligen, äntligen på den rätta vägen hem.

Jag vet inte hur ni brukar göra. Men så här gick det till för mig o Mia, på våran lilla resa till Tallin.


Söndag 24 Augusti

Om en liten stund drar jag..
Har skaffat en GPS så förhoppningsvis komemr resan gå smärtfritt utan några större felkörningar, haha, jag har fått den stora äran att vara dagens chaffis..
Jag vet inte riktigt hur schemat för dagarna är, men jag vet att det är schlagerkryssning iallafall, och att vi är inbokade på Spa imorgon. Nice!

Tänkte avsluta veckans bloggande med en ny bild på underbara lilla Julia.
3 månader nu.



Jaja.. jag måste sticka och kommer åter på Tisdag.
Ha det bra så länge.
kram



Lördag 23 Augusti

Inne på min sjunde timma på jobbet nu.. bara 5,5 timme kvar, sen har jag gjort veckans drygaste pass.
 Lördag, och solen har vart framme idag.. skönt, för dom som fick vara ute i solen. haha. Ja ä inte bitter...

Nu har vi beställt vår nya soffa också. Underbart, den är såå fin och kommer passa så bra hemma hos oss.. Längtar tills den kommer, för då ska jag höstdekorera i samma veva. Tror att det får bli en sväng till Ikea nu inom snar framtid. Ikea jävulen har fått fatt i mig.

Soffan skulle vi ha haft ikväll, Johan och killarna ska tydligen ha fest hemma hos oss. Kan ju bli kul förutom att de brukar bli slagsmål om soffan. =).
Får hoppas att det inte blir alltför sent bara, om jag ska upp tidigt. Eller..ähh spela roll..sitta i en bil är ju inte så jobbigt.
Ska nog smaska på nån öl jag med tror jag..

Duktiga duktiga Emma Green kämpade på höjdhoppsfinalen idag, och gjorde en kanon final. Dock gick det inte hela vägen.. Men grattis till ett jättebra resultat.

Ha en trevlig lördagkväll och ha så roooligt.

Puss o kram


Fredag 22 Augusti

Idag är det fredag. Det gick väldigt fort att jobba idag, tiden bara flög förbi, kanske för att det fanns mycket att göra för en gångs skull. skönt.

Kvällen är här, och vad ska vi göra då?
Det blir nog ganska lungt. Vi har köpt lite gott kött som vi ska göra iordning en potatisgratäng till, lite sallad och kanske ett glas vin eller två.
Pär kommer hit och äter med oss också. Det blir trevligt.
Fick en ny film idag som jag är sugen att se på ikväll. Tror dock inte att grabbarna är sugna på den.

Jag har läst boken och den var förbaskat bra, så jag har höga förväntningar på filmen. Jag återkommer med betyg.


Os-final i längdhopp idag. Caolina Kluft. Men vad är det med svenskarna i år?
Vilken besvikelse. hon hoppade nästan en halvmeter kortare än hon som ledde. Helt otroligt.
Men man ska inte klandra henne. Alla har vi våra toppar och bottnar.. Och idrott kan vara riktigt botten ibland. Hon kommer igen till nästa tävling. I know that. Nu får vi hålla tummarna för Green som kör Höjdhoppsfinal imorgon. Hejja Sverige.

Nu ska jag börja med köttet.
Tack och hej.



Torsdag 21 Augusti



Det har kommit till min kännedom att vissa inte ser min blogg som den ska se ut. Detta kan bero på att det används ett annat internet, att stilen jag har valt inte finns i det programmet eller liknande. Bara att gilla läget.

Torsdag idag, snart helg, underbart.
Har tyvärr min jobbhelg, 10-21.30 på lördag och 8.30-14 på söndag. Men.. Jag behöver bara jobba på lördag för på söndag ska jag o en jobbarkompis på "jobbrelaterad" kryssning. Weeho.
Vinprovning, whiskeyprovning, cigarprovning (viktiga prövningar för bensinmacksanställda) haha.
Vi har även bokat in spa-tid på måndag, och det ska bli underbart skönt.
Kommer hem på tisdagkväll igen.

Igår skrev jag till en kompis att jag vill skaffa hus, men att det nog måste vänta lite. Det händer för mycket i livet just nu. Men bara för det, så dök det upp ett hus igår som jag blev MAX sugen på.
Ett ganska litet hus på tre rum o kök i Gonäs.
Vore verkligen något för oss, eftersom att vi vill ut åt det hållet... men vi får se. Vi får komma på visning på Lördag iallafall, så får man funder lite på det sen.

Nä, nu har jag precis kommit hem från jobbet och tänkte slappa lite framför tvn. det är ju inget kalasväder idag, så då kan man göra sånt.

Ha de gött.

20 Augusti 2008

20 Augusti 2008

Tiden går fruktansvärt fort nu, jag hinner inte med.
Förra veckan fick jag svar på att jag har kommit in på en utbildning som jag har sökt, så den 1 augusti blir det till att sätta sig i skolbänken igen.
Och som jag har längtat..
Äntligen kommer det hända något med mitt liv.
Jag ska plugga psykvård i två år, vilket kommer utbilda mig till t.ex. kriminalvårdare eller behandlingsassistent. Det ska bli riktigt intressant och jag ser mycket fram emot det. Upprop den första september, sen kör jag igång.

Snart är det höst igen. En mycket mysig årstid tycker jag, om det inte är så blött.
Snart dax att köpa lite nya dekorationer hem hit i höstens färger alltså.
På tal om hem så var vi och hälsade på Thomas och Sofia i deras nya hus igår. Jädrans vad fint det var, jag är så avundsjuk. Planlösningen var helt otrolig och färgerna jätte fina. Jag bara längtar tills vi hittar ett hus vi tycker om, så att vi kan flytta vi också.
Men tills dess, spara spara spara pengar. Något som jag faktiskt har blivit väldigt bra på!

Men hur som helst, nog känns det tråkigt att sommaren är över.
 Vi som har haft en så underbart rolig och skön sommar, på sjön varenda dag.
Men det står inte på, snart är sommaren här igen, och innan dess. Thailand.

Hotellet har vart bokat länge nu, och nu är även flygbiljetter klara, så i april 2009 sticker vi.
Många rynkar på näsan när dom hör att vi ska åka i April. för att det inte är högsäsong??
men vi har en Thailändska i släkten och hon har övertygat oss om att det är den finaste, varmaste och bästa tiden att åka på. Så vi får helt enkelt lita på henne.

Kika in hotellet....



Jag läängtar så mycket.. så väldigt mycket!

Fiddy

Måndag.
Den här veckan har jag och Johan semester tillsammans. Trevligt.
Tyvärr är det lite tråkigt väder idag, men det gör inget.

Fredagskvällen började väldigt lungt, gick ock plockade lite hemma, per o Johan kokade på film o åt chips, och det var rätt kasst väer ute.
Anna och Johanna ringde och ville komma upp en stund. Jag bestämde mig för att följa med dom ut. Vi gick upp till Dadda för att partaja lite. Roligt att träffa alla galningar =) Jonas, Davis, Kornek, Söder, Pertey , Micke, Johan och massa andra var där. Vi tjålade skit en bra stund, och tiden bara flög iväg. När klockan blev tolv och det var dax för krogen var jag dock så trötter, så jag gick hem o sussade, skulle ju upp tidigt på lördagmorgon.

Lördagen.
Åkte till Gävle, för johan skulle tävla. Han har inge tur med vädret när det är Gävle tävlingar, likaså den här dagen =)
Första åket gick lite sisådär, han kände sig inge pigg i kroppen, men sen blev det bara bättre och bättre och mot slutet av dagen gav han verkligen allt. Han är så duktig min man. =)
Måste även skryta med att vi drog ihop ett tjejrace med flickvänner. Riktigt kul var det och jag kom tvåa, haha.


Kvällen avslutades med lite öl, grillning och framåt natten även et fylle-gräsrace. haha.
Finalerna blev inställda på Söndagen PGA regn.

Så nu är det en ny vecka, imorrn blir det Kolmården. guu så roligt =)

RSS 2.0