Torsdag 28 April

Torsdag kväll och här packas det för fullt. Imorgon eftermiddag bär det av mot underbara Sverige igen :) Det ska bli skönt, men självklart vill vi inte lämna detta paradis heller.

Den här veckan har vi mest solat och badat här hemma eller vid Cape Coral beach. Men vi har även hunnit med en hel del shopping och några utflykter såklart.

I Måndags åkte vi till det stora outletcentret Miromar i Fort Myers. Där handlade vi rutalt billiga märkeskläder och skor och fick under en halvtimme uppleva en riktigt läskig Floridastorm. Åsksmällarna liknar inget vi tidigare hört.

I Tisdags var det dags för en av resans höjdpunkter.. Miami Beach. Återigen blev vi helt tagna av vyerna och miljön. Hur kan det finnas sådana här vackra platser i världen??




 

 

        
                                        

Dagen bestod av bad, solning och promenad längs stranden och den berömda strandpromenaden. Vi åt även lunch och drack massa gda drinkar på barer längs Ocean Drive. Dagen blev ett minne för livet och avslutades med Aligatorjakt på hemvägen. Vi såg hur många som helst.

                                 

Som sagt.. Resan börjar gå mot sitt slut och det r såå mycket som har hänt som jag inte har skrivit här. Vi har t.ex.

 

  •  Räddat en fågelunge ur kanalen.
  • Jagat ödlor och kackerlackor medan vi nästan skrattade ihjäl oss.
  •  Gjort konster och massa annat tok i vår härliga pool.
  • Kört vilse i princip varenda dag på grund av GPSen vilket resulterade i att vi började använda karta på det gamla hedelrliga sättet istället.
  •  Vi har cyklat och promenerat i området.
    -
  • Druckit massa frapuchinos från starbucks.
  •  Med förundran följt ett husbygge på andra sidan gatan som, likt extreme homemakeover, gått från en gräsmatta till en lyxig floridavilla på 2 veckor.
  • Druckit fruktansvärt mycket margeritas, GT och öl.
  • Bråkat med bensinpumpen på nästan  varje bensinstation.
  •  Blivit stoppade av polisen.
  •  Ätit mycket mycket god mat.

    O.s.v o.s.v- ett minne för livet.

    Nu ska vi mysa på terassen en stund innan det är läggdags.

Söndag 25 April

                                                  heej. Från ett oerhört varmt Florida. 

                           

Nu var det några dagar sedan jag skrev men det har helt enkelt inte funnits tid till bloggning. Vi har solat, badat, shoppat och vart på ytterligare en del utflykter.

Onsdagen, dagen efter besöket i Orlando tog vi en helt lugn dag med sol och bad. Vi gjorde inte många knop men drack en hel del Bud, margeritas och GT.

Torsdagen, Solade hela förmiddagen och åkte sen till Edison Mall i Fort Myers för att spendera pengar på eftermiddagen. Och OJ vad jag spenderade pengar, det gjorde vi alla. Nöjda med alla inköp från bland annat Vans, Victorias secret, Maicys och JCpenny åkte vi sen hem för att äta en god sallad i värmen på altan.

Fredag. Återigen dags för äventyr. Everglades city stod på gpsn.
Vi åkte genom ett otroligt vacker Naples ner till träskmarkena i Everglades. Väl där kunde vi se aligatorer i diken längs vägen och skyltar som varnade för pumor skrämde oss en aning.
Men hur som helst så hoppade vi ur bilen och köpte oss varsin biljett för att åka med en svävare ut i träskmarken. Innan vi åkte fick vi höra lite om aligatorer och Sara och Johan som är så modiga provade även att hålla en bebisaligator som hette Buster.
Turen med svävaren var helt otroligt häftig och att vår guid var en äkta texasbo gjrde upplevelsen coolare. Vi såg några aligatorer som gömde sig i vattnet och var mycket nöjda efter åkturen.
På vägen hem åkte vi över Supervackra Bonita Beach där lyxvillorna radades upp en efter en. Kul att se.

 

 

                                 

Lördagen, Påsk afton. Vi började dagen med kaffe och sol på bryggan medan vi såg på våra grannar som letade påskägg i trädgården. Runt lunch gjorde vi oss sen iordning för att åka till Deltura för påskmiddag hs Sarah och Levi. Som vanligt var maten jättegod, drinkarna starka och Sarahs berättelser om en uppväxt i Usa farsinerande.
En tur med golfbilen blev dock dagens höjdpunkt.

     
     
                                              

                                       Den fina påskbilden vi tog hemma i Sverige innan vi åkte.
                                                                             Glad Påsk

                                    

     

Idag har vi återigen slappat och bara tagit det lungt. I Usa är påskdagen en helig dag så alla restauranger, barer och afärer var stängda. Vi har dock roat oss aldeles tillräckligt i poolen.
Ikväll ska vi grilla Ribs och kanske ha bryggparty.

                                                               So Long Buddys, Ses om en vecka typ.

Onsdag 21 April


Orlando- Island of Adventures och Universal studios. Det kan nog vara en av de absolut roligaste dagarna i mitt liv.

Det går inte riktigt att beskriva hur otroligt coolt det var, hur snyggt uppbyggda parkerna var och hur häftiga attraktionerna som vi provade var.

Jag tror inte att jag kan beskriva med ord hur häftigt det var.
Men jag försöker ge er den rätta känslan genom lite bilder.


              Vi började att gå till Universalstudios, som är en park där olika studiomiljöer ur Universal Productions filmer är uppbyggda. Olika attraktioner tar med besökarna på olika upplevelser.

               


  

Vi började med att promenera längs gatorna i "Beverly Hills", där vi fick se vackra lägenheter, restaurangen från Grease och bilar från diverse olika filmer. Hollywoods Walk of fame var också ett givet inslag.

 



Från Beverly Hills gick vi vidare genom San Fransisco och in i Underbara New York där vi givetvis promenerade gatorna fram med en obligatorisk frappuchino i handen och med ett besök på trappen vid Public Library.

 




När vi satt och åt i San Fransisco fick mamma syn på några söta båtar som åkte i vattnet genom en mysig liten by. Vi bestämde oss för att prova denna attraktion och kom under väntetiden underfund med att vi hamnat i filmen "JAWS (Hajen)". En båtur där vi fick träffa mördarhajen.

Den andra attraktionen vi gick in på var "Disaster" där vi fick delta i en filminspelning och känna på hur en jordbävning kan kännas och hur en filminspelning går till.

Twister, var den tredje attraktionen och en av de häftigaste. Vi fick följa med till Wakita och uppleva scenen där drive-in biografen blev förstörd av en tornado. (En av dagens häftigaste upplevelser).

 


Slutligen hamnade vi i en Terminator film där vi fick följa Terminator, Sarah Connor och hennes son genom en 4D film. Helt otroligt coolt.

 

 

Island of adventures
Island of adventures är liksom den förra parken uppbyggd av olika temaparker. Här är det dock Universals sagofigurer som står i fokus.



Glassiga butiker, jul hos Grinchen och En riktigt blöt färd genom Jurasic Park fick inleda vår vistelse i denna park.

 

 

 


Tills det sen Äntligen var dags för dagens stora höjdpunkt. (Åtminstonde för mig). Besöket på Hogwarts och "mötet" med Harry Potter.
Efter en promenad genom "Diagon Alley" och en lång väntetid för att komma in på Hogwarts skolan fick vi uppleva något av det häftigaste vi varit med om. Vi fick följa Harry Potter på en färd med en kombinerad berg och dalbana och 4D film. Detta kommer jag berätta mer om när vi kommer hem. det kan ni vara säkra på :)
 






Mycket nöjda med dagen tog vi sen bilen och körde de 3 timmarna tillbaka till Cape Coral.
Trötta men mycket glada.

Idag har vi bara slappat heeela dagen.

P&K


Måndag 18 April

Hey hey hey..

Imorse vaknade vi återigen tidigt och inledde dagen med strawberry pancakes, toast och Kaffe.
Vi packade ihop lite saker och drog sedan iväg på dagens äventyr.

Sanibel Islands (snäckön) knappade vi in på vår käre vän GPSen.

Vägen mot Sanibel är helt otroligt vacker. Vi åkte genom områden där vi kunde se lyxvillor med pampiga grindar och trailerparks omvartannat. Konstigt hur det är här i Usa. Vi åkte genom aléer av palmer, över broar med milsvid usikt över havet och genom områden som kantades av ljusblått vatten där vi kunde se delfiner simma.'

                               


                                                     

Väl frammer på Sanibel hyrde vi varsin cykel och begav oss ut på en tur i naturreservatet. Även här var naturen ofattbart vacker och vi fick syn på såväl supervackra fåglar som hajar. Turen var 12 miles lång, alltså cirka 2 mil. Detta i samband med den fruktanvärtda värmen som varit idag gjorde att vi i slutet av turen var helt slut i kroppen.

                                       

                                

               



                                                     

                                                                                                                                                                                           




Vi återlämnade cyklarna och åkte ner till Sanibel Beach där vi badade, solade och plockade snäckor på den vackra stranden. När tidvattnet började rulla in mor strande kom även de äckliga rockorna in mot grundare vatten och ingen av ss hade längre lust att bada. Vi packade ihop och drog vidare.

                                 

                                 


Nästa stop fick bli Rib City inne i Fort Myers. Där käkade vi revben, kyckling, bönor och annat typiskt amerikanskt samtidigt som vi snabbt svepte två kannor öl, välbehövligt efter den långa cykelturen. Efter maten när vi var mätte och belåta åkte vi hem till vårt vackra Cape Coral, slängde oss i poolen och bara njöt av att vara "hemma".

Jag har lovat att bjuda på en konst-sim-uppvisning i slutet av resan, så jag övade in mina moves medan de andra tävlade i att hålla andan, göra flest prutt-bubblor, dricka gott och bara ha de bra. 

                                                     

Nu på kvällen sitter vi på verandan och tittar ut över kanalen och området. På himlen har det rullat ett par stora moln där vi kan skymta blixtar. Stormar är tyligen inget ovanligt för Florida men det gäller bara att hoppas på att ingen Trnado dyker upp.

Imorgon drar vi till Orlando och Universal studios/Island of Adventures.


Ha det bra..Puss


Lördag 16 april.

Goddagens..

Idag är det Lördag.. men här märks ingen skillnad, det är helg hela tiden :)

                    
                        

Vi vaknade tidigt och inledde dagen med ännu en mysig frukost på terassen och morgonkaffe på bryggan.
Packade sen ihop lite pryttlar och ställde in GPSen på Fort Myers beach. Det gick hur bra som helst att hitta dit och det fanns mycket kul att se på vägen. Stranden var hur lång som helst och det var massor av folk och väldigt Varmt.
Mamma, Johanna och Sara la sig direkt på standen för att pressa. Pappa och Johan gick ner i vattnet och jag spanade lite ut i vattnet, lite tveksam över om jag skulle våga bada. Plötsligt ser jag något gult och fyrkantigt... En Jävla rocka. Jag ropar åt Johan och han säger "Haha, när men ge dig" sen får han också syn på den. Pappa och Johan fick ganska bråttom upp ur vattnet och sen upptäckte vi ett flertal rockor som simmade nära land. Jag, pappa och Johan tog en promenad längst stranden istället och fotade lite. En stund senare ser vi att folk ställer sig och tittar ut i vattnet med en bekymrad min. "En HAJ" skriker jag.. men det var en Delfin :) Häftigt att se.
Vi det här laget hade vått nog av djurlivet i havet och gick istället för att äta lunch. En Budwiser och hamburgare i äkta Amerikansk stil. En promenad i området följde innan vi tog bilen tillbaka hem och slängde oss i vår trygga
och djurfria pool.
                                 

 

                                         

En kille som vi pratade med berättade att det är parningssäsong nu och därför är det inte ovanligt att rockor, delfiner och även hajar drar sig nära land in i det varma vattnet. Han varnade oss för att gå ut för långt och upplyste oss om att han definitivt inte skulle bada i havet.. Good to know.

Nu är klockan 16.00 och vi håller på att göra oss iordning för middag hemma hos Sarah och Levi.
Vad morgondagen har att erbjuda återstår att se, men det blir säkert något roligt.. shopping och minigolf kanske.

Puss och Kram på er


Fredag 15 april

Heeeeej...

Nu är vi framme i Florida efter en 16 timmars flygresa. Resan gick jättebra och förvånansvärt snabbt.
Vi anlände till Florida kl. 23 igår kväll, amerikans tid, ca 6 på morgonen Svensk tid. Sarah och Levi (bekanta till mamma och pappa) mötte oss på flygplatsen och hjälpte oss att hitta till hyrbilen. Sarah såg även till att Johan fick köra bilen, utan extra kostnad :)

När vi hade rullat ut med hyrbilen och snabbt stannat till efter vägen, för att lokalisera och vänta in Sarah och Levi, rullade sheriffen upp bakom oss med blåljusen och bannade oss för att vi stannade efter vägen :) Men jag tror att dom förstod att vi var turistas.. så typiskt oss.. familjen förvirrad.. haha.

Vi hittade dock snabbt till huset, packade in våra saker och deckade sen direkt i sängen.
Efter lagom antal timmars sömn, vaknade vi alla pigga och glada klockan 8. Vi gick ut på verandan och upptäckte vilket PARADIS vi hamnat i. Vi bor precis vid vattnet,´med egen brygga och pool. Vi åt en riktigt god frukost som Sarah hade handlat åt oss dagen före (GULD VÄRT) och tog sen kaffe i solen på bryggan.

Vi har ägnat dagen hittills åt att bada, sola och varit på upptäcksfärd med cyklarna. Vilka jäkla hus det finns här. Det området som vi bor i verkar vara mycket välbergat och villorna i området är som tagna ur vilken film som helst. Jag ska visa er bilder sen. Jag tror att det är ca 30 grader i skuggan och luften är otroligt fuktig. Solskyddsfaktor 30 gäller de första dagarna.
Vi har också lokaliserat stranden och handlat på Wallmart. Ikväll blir det grillning och poolparty.

Nu har ni fått höra början på vår semester. Jag kommer att uppdatera med bilder senare.

Tänker på er alla.. Puss och Kram

Tisdag den 12 April

Det är hög tid för ett blogginlägg.

De senaste veckorna har gått så fruktansvärt fort. Dagarna bara flyger förbi i en vansinnig fart och imorgon åker vi Äntligen på semester.

Jag har det fortfarande kanonbra på praktiken och tänker inte längre på att jag fortfarande är student. Får ta mer och mer ansvar, har slutfört ett flertal utredningar på egen hand, har fått erfara den fruktansvärt hemska delen av mitt framtida yrke där barn far illa och även fått erfara hopplösheten när det går rejält snett för en ungdom som jag trodde mycket på. Ser otroligt mycket fram emot min framtida karriär och har nu valt att specialisera mig på barn och ungdom under mitt sista år. Barns behov och föräldrars förmåga att möta behoven ska jag studera djupare.

I övrigt så mår både jag och johan mycket. Livet rullar på som vanligt och det finns otroligt mycket optimism i vårat liv just nu. Många roliga saker att se fram emot och många stora steg att ta ligger framför oss. Livet blir bara bättre och bättre och jag tror verkligen på dom som säger att livet börjar vid 30. :)


Resten av månaden då. Ja, resten av månaden kommer jag tillbringa tillsammans med min kärlek och min älskade familj i Florida, Usa.
Vi ska givetvis på semestern:
  • Bada i vår egen härliga pool.
  • Sola så vi blir bruna och fina i den 32 gradiga värmen.
  • Besöka Universal studios
  • Besöka Miami beach
  • Besöka Key west
  • och Grilla en riktig american BBQ såklart.




Vi kommer säkert hinna med mycket mycket mer. Men detta är lite av det ni kommer få läsa om i bloggen då jag ska ha den som resedagbok efter ett önskemål från mormor och morfar.



Med detta är jag återigen lycklig över att kunna säga..Hejdå Sverige, vi ses i Maj. Och Hej USA!

RSS 2.0