Onsdag 31 Augusti

Ja då var skolan igång igen.. 

Med buller och bång körde vi igång första terminen på denna termin 6.
Barns utveckling i samspel med föräldrar, handlar kursen om, något som passar mig utmärkt. Det är ju detta jag vill jobba med och jag känner därför mycket motivation inför denna fördjupning. 

För tillfället läser vi om anknytning och barns utveckling från tiden i magen och fram tills den unge vuxne. Hur kan föräldern motivera, stimulera och vägleda barnet genom dennes utveckling och hur skall föräldern i sin tur utvecklas i sin roll. Mycket intressant kunskap och vi får mycket tid för egna reflektioner. Hoppas jag lär mig mycket av detta :)

♥ Måste väl apropå det meddela att Min och Johans lilla familj ska få tillökning ♥
Jag har inte tänkt skriva något om det på Internet överhuvudtaget då det för mig är aldeles för personligt. Men att jag har en liten i magen som nu fyller 5 månader, som har tio fingrar, tio tår och en otrolig energi kan jag ju iallafall avslöja Blinkar

Misstänker att jag kommer skriva lite reflektioner och funderingar här utifrån mina föreläsningar och då kan det ju vara roligt att veta vilken situation jag befinner mig i.

Så är det med det och mer blir det inte Ler

Till helgen blir det jobbelijobb, ÄNTLIGEN tillbaka på Underbar/Solo. Det ska bli så jäkla roligt, ser verkligen fram emot det. 
Nu ska jag ta tag i maten och sen blir det DR Quinn och Robinson för hela slanten.. Myskväll för mig själv medan Johan är och tränar.

P&K

Höst i Augusti

Åh, Äntligen är hösten här. Jag älskar alla Sveriges årstider och skulle inte vilja vara utan någon av dem, men hösten är rätt speciell. Vackra färger, regniga dagar som visserligen är rätt tråkiga men ändå mysiga på något vis, soliga dagar då långa promenader ger frisk luft och ny energi.
Överhuvudtaget tycker jag att hösten alltid bidrar till att ge mig ny energi och tillskillnad mot på sommaren förväntar jag mig trökigt höstväder hela tiden och blir därför inte besviken (och stressad) på morgonen när det regnar ute. SKÖNT TYCKER JAG!

Jag hoppas dock att den här hösten går fort. Ser fram emot advent och jul och nytt åt.
Ser även fram emot att blir klar med C-uppsatsen lagom till jul för att sen kunna knöla mig igenom de sista 5 månaderna av min utbildning.

Nu är det "By the Way" ett helt år sen vi var i New York och snart 4 månader sen vi var i Florida. Tiden går så sjukt fort för det känns ju precis som om det vore igår. Om ytterligare ett år förflyter lika snabbt, så inser jag hur lyckligt lottad jag är som har fått möjlighet att ta ta tillvara på så mycket av det livet erbjuder, det går ju alldeles för snabbt för att slösas bort och det gäller att vara driftig och ligga i för att få ut så mycket som möjligt av det.

Nu ska jag dricka choklad och äta rostmackor... Är det höst så är det.

P&K  

Torsdag 18 Augusti

Ledigt var det ja... och jag gör verkligen INGENTING på dagarna, så jäkla skönt.

I helgen kommer dock Nova hit och ska vara här hela helgen. Lite kalas, crossträning, Lördagsmys och lek ska vi nog ägna helgen åt. Ska bli kul att aktiveras lite igen :)

Nästa helg åker jag, mamma och mina systrar till Ullared.. Jippi.. Är ett tag sen jag var där sist så det ska bli kul att handla på sig lite igen. Vi åker redan på Fredag och sover på hotell för att sen shoppa hela Lördagen. En riktig tjej-helg. Guu så mysigt.

Annars då??

Plöjer "Bands of Brothers" hela dagarna och har alltså snart sett hela serien igen för säkert 10 gången. Jag tycker inte att det finns en mer välgjord, lärorik, tänkvärd, spännande och hemsk serie. Det är sällan man hittar en filmatisering som är lika bra som boken, men i det här fallet så är båda precis lika bra. Det absolut bästa av allt är också att det inte finns någon "fortsättning" eller uppföljare på denna serie. Det finns helt enkelt inget att berätta vidare om, vilket gör det till en riktigt unik vinnarserie.

                         

Ska, på tal om detta, sätta mig i soffan och kolla på sista avsnittet nu.

P&K

15 Augusti

Hejsan Svejsan.... Det var inte igår!

Det är redan mitten på Augusti och hösten är absolut på ingående.

Den här sommaren har gått i ett från morgon till kväll. Har jobbat på Hamnkrogen i princip varje dag och ägnat den sällsynta lediga tiden åt att åka båt, ligga i hängmattan och läsa eller bara försökt vila på andra sätt.

Ska dra en kort resumé av vad sommaren har haft att erbjuda utöver jobbandet!

Midsommarafton blev en mycket lyckad tillställning. Klockan 10 på Morgonen samlades vi ett helt gäng i stadsparken för att i samlad trupp cykla mot Harnäs och den väntande champagnefrukosten. Vi satt i god ro och åt frukost, drack och tjålade skit, samtidigt som vi varvade med några deltävlingar ur dagens 7 kamp.
Framåt tidig eftermiddag cyklade vi vidare mot nya stopp för att fortsätta tvlingen, för att sen skiljas åt en liten stund vid tre snåret. Vid fem var alla åter samlade och kvällen avslutades med grillat, party i vårat nya partytält och en massa roliga spel. Tyvärr så är det svårt att undvika objudna gäster när man har fest utomhus mitt i stan, så framåt 02.00 på natten fick vi lov att avbryta festen då alltför många ville komma och vara med. Men vid den tiden är det enda sovdags för längesedan så det gjorde inget.

Helgen därpå fortsatte festligheterna i Borlänge på Peace & Love festivalen. Vi började festivalandet redan på Onsdagskvällen med en trevlig kväll som avslutades med Kings of Leon. Då flera av oss skulle jobba morgonen därpå åkte vi hem efter spelningen för att få sova gott i några timmar. Resten av veckan förflöt på liknande sätt förutom Fredagsnatten som spenderades på Vinden hemma hos Anna.. Hur kul som helst men inget som jag skulle göra om igen :) Det var så jäkla varmt. Såg många bra band under veckan som var och hade fruktansvärt roligt med sköna människor. Ser fram emot nästa år då festivalupplevelsen kommer bli lite annorlunda för min del.

Annars har vi varit bjudna på flera stora fester och liknande den här sommaren, men vi har skippat dessa då vi helt enkelt har känt att vi vill ta det lugnt och njuta av våra lediga helger eftersom de har varit ganska sällsynta i år. Bättrat på brännan, ätit goda grillmiddagar och skrattat så att tårarna har sprutat har istället varit vanliga inslag.

Nu är äntligen jobbsommaren över och jag är ledig två veckor innan skolan börjar igen. Två terminer kvar och jag ser verkligen fram emot denna slutspurt. Tänk att tiden har gått så fort att jag snart är färdig. Det är helt otroligt och underbart. Kommer inte säga att "Jag ska aldrig mer sätta mig i skolbänken" för det vet jag att jag måste göra om jag vill nå mitt mål. Men det komemr nog dröja ett bra tag iallafall :)


Det var allt för denna gång..

P&K


RSS 2.0