♥ Min bästa vän

Min bästa vän.. 


Det finns ju så många som jag skulle vilja välja som min bästa vän. 
Mina systrar, min pojkvän, min äldsta vapendragare Sofie, Sandra som jag har hängt ihop med i vått och torrt sen mellanstadiet, Erica som jag fann under gymnasiet och som det kan gå flera månader utan att jag pratar med men vi vet att vi finns för varandra i alla lägen eller Therese som jag har upplevt så fruktansvärt mycket ihop med.

Jag kommer dock inte ägna detta inlägg till någon av ovanstående trots att var och en av dem självklart är värda ett eget inlägg. 
Jag kommer istället tillägna detta inlägg till min lilla bästa kompis: NOVA!

Nova blir 3 år gammal den 18 Februari och är dotter till min jobbarkompis och vän Jane och hennes man Fredrik.
Nova är en tjej som betyder otroligt mycket för mig och har en stor plats i mitt hjärta. Hon har varit en av mina bästa vänner sen hon var mycket mycket liten.

Tack vare att mamma Jane inte kunde slita sig från jobbet under mammaledigheten har jag fått följa Nova från att hon föddes till idag. Jag har följt med i alla utvecklingsstadier och fått uppleva många av hennes "första ögonblick". '
Sommaren 2009 hade Novas föräldrar svårt att få ihop sina jobbtider med dagistider och liknande, så Nova var hos mig och lekte en stund flera dagar i veckan. På så vis lärde vi känna varandra ordentligt. 
Nova är en tjej med en stark vilja. Hennes personlighet är väldigt tydlig trots att hon är så liten. Hon är smart, envis och bestämd, samtidigt som hon är otroligt omtänksam och snäll. Hon är oftast glad och är medveten om hur hon ska få människor att skratta, och hon är noga med att se till så att ingen är utan leksak. 
För någon månad sen berättade Nova för mig att jag var hennes Bästa kompis. Och då sa jag att "Vad glad jag blir, för du är min bästa kompis också". Vad underbart det är att höra att jag är någons bästa kompis och vad härligt det känns när vi träffas och hennes glädje är helt uppriktig. "Vad kul att se dig" brukar hon säga och ge mig en kram. Orden kommer sådär självklart från henne vilket gör att det hon säger känns ärligt och träffar rakt i hjärtat.

Nova är min bästa kompis och kommer nog att fortsätta vara det länge.. Hon skänker mig glädje, massa skratt, tokerier, allvarliga samtal om allt möjligt och framför allt så skänker hon mig äkta och genuin vänskap.

                                    

♥ Min dag

Idag har det varit en lång dag.

kl. 6.00 vaknade då klockan ringde. Bytte kudde från tempurkudden till dunkudden och snoozade en kvart till. Gick upp och gjorde mig iordning, drack kaffe och käkade frukost medan jag kollade på Glee (!?).

kl. 7.00 hoppade jag in i bilen och rullade mot Smedjebacken. Dunkade eminem på vägen för att tagga till.

kl. 7.25 drog mitt passerkort och gick ner i personalrummet för att lämna matlådan. Satte mig och läste på lite om vad som tidigare framkommit i ärendet som vi skulle ha möte om kl. 8.

kl. 8.00 klienten kommer. Vi satt i 2 timmar och pratade och gick igenom situationen, möjligheter, risker o.s.v.  Vi avslutade mötet och tog sen lite fikarast.

kl. 11.00 jag satte mig för att föra in journalanteckningar från förmiddagens möte samt från ett möte som vi hade igår. Plötsligt var det lunch och sen dags för samtal igen.

kl. 13.00 Klienten kom och var på strålande humör. Mycket trevligt. Samtalade i en timme och satte mig sen direkt för att föra in anteckningarna i journalen.

kl. 15.00 hoppade jag återigen in i Folke och började rulla hemåt. Nu lyssnade jag på tråkig radio för att varva ner lite.

kl. 16.00 Johan försöker desperat få min uppmärksamhet genom att föyga med sin radiostyrda hellikopter runt, runt, runt i lägenheten. Han blir frustrerad när jag inte bryr mig :)

Nu är klockan 17.00 och jag ska snart bege mig ner på Solo/Underbar för att rodda barerna inför helgen.
Sen tror jag att det blir en lugn myskväll med en bra film och lite gottis kanske.. för jag är LEDIG imorrn!

Det var min dag så här långt.. men mycket hinner fortfarande hända innan kvällen är slut.♥ Vad är kärlek?

femte rubriken.. Vad är Kärlek?

Kärlek för mig hänger ihop med Glädje. Kärleken kan finnas ständigt eller framkallas av symboliska faktorer så som ord eller handlingar.
Kärlek är en känsla som för mig kan upplevas på många olika sätt.
För mig handlar Kärlek om faktorer runt omkring mig som skänker glädje i min vardag..
 • För mig är det kärlek när Johan säger att han älskar mig och blåser pruttljud på min mage.
 • Det är kärlek jag känner när jag retas med mina systrar.
 • Att mina föräldrar gör allt för att göra mig glad och lycklig, då är det Kärlek jag känner.
 • När lilla Julia ger mig en puss och säger, "Nu är du glad Karro", då känner jag Kärlek.
 • När Nova slänger sig i mina armar, kramar om och säger, "Kul att se dig Kajjo", då känner jag Kärlek.
 • När mina vänner finns vid min sida i vått och torrt, då är det kärlek jag känner.
 • När en plats får mig att trivas, känna harmoni och lugn. Det är kärlek.
 • När en upplevelse får mig att skrika efter mer. Då är det kärlek jag känner till situationen.
Som sagt. Jag känner Kärlek på många olika sätt och jag har väldigt svårt att sätta ord på vad Kärlek faktiskt är. Det finns runt om oss i människor vi bryr oss om, i situationer vi trivs i och i upplevelser som vi vill minnas.
Det viktiga är nog inte att kunna definiera begreppet, utan det viktiga är nog att kunna definiera känslan.
Vad tror ni?

♥ Det här åt jag i dag

Eftersom jag nyss har vaknat blir ju den här rubriken lite tråkig. Skriver därför den skrämmande historien om gårdagens matintag(?!).

Jag vaknade vid 9 och satte på kaffebryggaren direkt. Slappade sen i soffan medan jag drack kaffe och åt 2 rostade smörgåsar med ost på (Eftersom jag har allt bröd i frysen så rostar jag det jämt för jag tycker det blir godare än att micra).
Senare under förmiddagen tog jag en promenad med Johanna och glömde helt bort lunchen så när Mamma ringde runt 2 tiden och ville komma förbi på Fredagsfika var jag rätt hungrig igen :) Vi fikade med kaffe och ostfrallor med goda bullar efteråt.
När mamma hade åkt hem ringde telefonen och återigen fick vi fikabesök. Nu av Johans familj. De kom med jordens största bullar och chokladbollar. Återigen blev det kaffe med fikabröd. Den här gången orkade jag dock bara en halv bulle.
Tiden sprang iväg och plötsligt var klockan sju och jag hade lovat Roberto att hjälpa honom att flytta. Hade även lovat Johanna att köpa mc donalds och komma ner med det till henne på jobbet. Så när jag ändå var på donken köpte jag 2 cheesburgare åt mig som jag slängde i mig på väg till Roberto. Sen avslutades kvällen med ett antal bärs, en smirnoff ice och 2 malibu cola drinkar.
Alltså: Dagens intag
2 rostmackor
1.5 ostfralla
2 bullar
ca 5 koppar kaffe
2 cheesburgare
+
massa alkohol
SARA SCHENNING!! snabba på med din utbildning.. Jag behöver dig :)Skämt och sido så ser detta verkligen skrämmande ut, så jag vill bara påpeka att jag faktiskt brukar laga riktig mat varje dag, vilket är ett måste när både jag och johan har matlådor med oss på dagarna. Och jag är faktiskt väldigt duktig på att äta både frukost, frukt och lämpliga mellanmål. Lite roligt att det blev just en sån här dag som jag fick beskriva. Skamligt Karro!

♥ Mina föräldrar

N'sta rubrik i min "lista". Mina föräldrar.. det blir roligt att skriva om :)

Jag börjar med

MAMMA:Min mamma heter Ann-sofie, hon fyller 47 år i år och är född och uppvuxen i Fagersta.

Mamma är förskollelärare med specialinriktning åt något håll. Jag tror att det är barn med speciella behov. Hon trivs otroligt bra med sitt jobb och jag tror aldrig någonsin hon kommer byta det mot något annat :) Jag tror att hon är väldigt bra på det hon gör också.
Mamma är verkligen förskolelärare ut i fingerspettsarna. Under min uppväxt så har det varit otroligt mycket "lek och bus" med mamma, eller "lek och lär" kanske man kan säga. Hon har fixat pysseldagar, utflykter, tävlingar (givetvis pedagogiska), Temaveckor när det gäller mat, maskerader, mulleskola och så vidare. Jag tror minnsan att vi hade alla Harnäs barn hemma hos oss vid vissa tillfällen.
Min mamma är en otroligt snäll, ödmjuk och varm person. Hon är också väldigt optimistisk och positiv. Varje morgon när jag bodde hemma (Jag menar VERKLIGEN varje morgon) har mamma väckt mig och mina systrar genom att komma in i rummet, dra upp rullgardinen och sjunga "god morgon, god morgon, det är en (solig, regnig, snöig, mulen) dag. God morgon, God morgon, Vad roligt vi ska ha". Väldigt optimistisk och knappt nå dryg va :)
Att resa och upptäcka saker, är ett intresse som mamma har och även delar med resten av familjen. Att åka upp till mormor och morfars stuga för att slappna av och åka skidor är något annat som hon tycker mycket om. Sluka böcker, följa tv-serier och inreda är andra intressen som jag kan komma på. Hur som helst så är hon väldigt aktiv och har svårt att sitta still för länge.
Allt som mamma har gjort för mig och mina systrar kommer jag alltid bära med mig och minnas med ett leende på läpparna även om hon många gånger varit riktigt pinsam. Haha!
Jag tror att jag har ärvt ganska mycket efter min mamma. Åtminstonde min personlighet. Jag hoppas verkligen att jag kan bli åtminstonde hälften så bra mamma som min mamma är, då skulle jag vara nöjd. Älskar dig!

Pappa

Min kära pappa heter Mikael, är 52 år och född och uppvuxen i Smedjebacken/Ludvika.
Pappa har sedan jag var liten arbetat som golvläggare och sånt åt Golvinteriör. Nu förtiden arbetar han dock på ABB och har golvläggeriet på sidan av :)
Pappas stora intresse i livet är Motorfordon och Musik. I 100 år har han och hans syskon spelat musik. Dansband är det som slår högst. Pappa har spelat guitar i ett dansband som heter Klabbez och de har åkt Sverige runt för att spela på olika dansbanor. Ibland fick jag och mina systrar följa med när Klabbez skulle spela. Jag kommer ihåg hur tufft det var att få stå på scen med dom och springa runt i gamla folkparker och äta korv med bröd på midsommaraftnar eller mysiga sommarkvällar. Detta är upplevelser som jag älskar och alltid kommer minnas.
Nu förtiden är det dock Cross/Enduro som gäller. Stackars pappa som bara har fått döttrar har nu åtminstonde en svärson att dela intresset med :) Precis som övriga familjen tycker pappa också om att resa och gör detta så fort tillfälle ges.
Min pappa är en otroligt snäll, ibland för snäll, människa. Han är väldigt mån om att människorna runt om honom skall ha det bra och han blir väldigt orolig och illa till mods om någon verkar ha det lite illa. Han är också väldigt hjälpsam på alla sätt och vis. Han vet väldigt mycket och kan otroligt mycket så pappa kan man få hjälp av med nästan allt. Och självklart ställer han alltid upp.
Han är också väldigt stilig tycker jag :) Silvergrått hår och shysst kropp för att vara 52 år. Mamma har verkligen gjort ett kap här.
Alla jag känner säger att jag och pappa är väldigt lika. Kanske är det så. Jag vet inte :)
Jag vet bara att jag tycker att min pappa är himla gullig och att jag är väldigt glad över att han är min pappa.
Jag älskar dig!

20 januari

Nu är jag tillbaka..

Har snart gjrot hela första veckan på min praktik och jag trivs helt sjukt bra.
Jag arbetar alltså som Socionom på Barn och familjeenheten på Socialtjänsten i Smedjebacken. Jag har bara varit 3 dagar på platsen och redan lärt mig sjukt mycket och känner att detta är helt rätt yrke för mig. Visst är det hjärtskärande att träffa barn som är på väg eller har farit illa och visst är det svårt att förstå att det kan gå åt så fel håll för vissa unga människor. Men känslan av att faktiskt ha makten att hjälpa dessa barn och att även känna att jag har kunskap att få barn och ungdomar på rätt spår igen är helt otroligt skön.

Hittills under praktiken har jag fått installera mig i mitt egna kontor. Jag har fått in telefon och dator (så nu kan ni ringa växeln och fråga efter mig, haha). Jag har självklart blivit presenterad för alla som arbetar i huset, vilket är Vääldigt många. Jag har fått läsa och se hur utredningar och journaler ser ut. Jag har också fått plugga lite på hur utredningar enligt BBIC (Barns behov i centrum) går till eftersom det är smedjebackens främsta metod.

Jag har varit med under 2 samtal med "unga kriminella" där föräldrarna först var tveksam till min medverkan men sen tyckte att det faktiskt var helt okej. Jag har fått deltaga i en kurs angående en ny metod som heter Hasch metoden. Jag har varit med på ett uppföljningsmöte för att se hur det går för ett barn som är placerat i familjehem och slutligen har jag insett vilka otroligt starka människor det finns.

Framöver så ska jag alltså få sköta mina egna utredningar, vilket känns lite läskigt. Jag kommer ha egna samtal och tillsammans med min handledare fatta beslut om insatser. Jag tror att den här våren kommer springa iväg fort som attans.. och snart är jag där ute i verkligenheten på RIKTIGT! Jag kommer älska det :)

Puss o kram på er.

♥ Min första kärlek

Nästa rubrik i listan.. Min första kärlek.

Gud så svårt.. Det beror ju på hur man definierar kärlek och till vad.

Kärleken till familjen kom ju givetvis först, kärleken till dansen var nog nästa på listan.
Antar dock att jag ska skriva om min första kärlek till en kille, för att  göra läsningen mer intressant :)

Jag har alltid varit en killtjusare. Har alltid haft mycket killar runt mig, dels för att jag trivs bäst ihop med killar och har haft många killkompisar och dels för att jag nog är ganska flörtig av mig ;)

Min Första riktiga kille som jag blev ihop med och som jag också delade hjärta med när vi gick på lågstadiet, han hette Patrik. Jag vet inte om det var kärlek egentligen men det var ganska praktiskt. Hans efternamn var detsamma som mitt så vi tänkte väl att då skulle vi slippa gifta oss och allt sånt tjaffs :)
Vi var ihop ganska många månader, ända tills en tjej i parallell klassen tog honom ifrån mig i utbyte mot ett tuggumi.

Det var första killen. Men när vart jag egentligen kär på riktigt ?

Måste nog erkänna att det var i högstadiet. I Högstadiet träffade jag killen som fick min första kyss, som jag hade långa telefonsamtal med, som jag tänkte på dygnet runt och som gav mig fjärilar i magen och helt enkelt var helt underbar. Jag var otroligt kär i den killen i flera flera år. Han blev aldrig min pojkvän, men det behövdes liksom inte. Det räckte att han bara fanns i mitt liv. Kärleken övergick i vänskap och idag är han en vän som jag uppskattar väldigt mycket. Han har ett stort hjärta, är omtänksam, rolig och väldigt väldigt snäll. De minnen vi har, har bara han och jag, och jag är så glad och tacksam för att han finns. ♥-dig min vän.

På gymnasiet träffade jag en till kille. En som blev allra bästa vän. En vän som jag spenderade dygnets alla timmar med, Från morgon till kväll. En vän som jag aldrig kunde sluta skratta med, och som uppmärksammade mig och såg mig på ett sätt som inte många gör. En vän som verkligen har lärt mig 1000 saker som är bra att veta och som har lärt mig att stå upp för den jag är. En vänskap som övergick i TOTAL ÄKTA GRÄNSLÖS KÄRLEK. Vänskapen till min Johan som sen blev till ett förhållande som jag aldrig vill ska ta slut.
Är så tacksam för att han finns i mitt liv och förgyller mina dagar. Min mage värker ständigt efter alla skratt och av pirret som faktiskt fortfarande finns. Jag älskar dig.

Så.. från Kärlek till Vänskap och från Vänskap till Kärlek. Tänk vad knasigt det kan bli.. :)
Första kärleken och största kärleken.. Älskar att jag har fått uppleva båda.Vilken var er första kärlek??

Presentera mig själv!

Första inlägget är alltså att Presentera mig själv.

Okej.

Jag heter Anna Karolina Jansson och blir 25 år i Maj i år.
Jag bor ihop med min livs kärlek, min drömkille som jag Älskar väldigt mycket. Jag bor tillsammans med honom i en otroligt fin lägenhet som vi har renoverat precis som vi vill ha den.
Jag har ocså en familj som jag älskar väldigt mycket. En mamma och en pappa och två underbara små systrar.
För tillfället studerar jag till Socionom, vilket är en utbildning på 3.5 år. Jag har gjort 2 år av utbildningen och håller nu på att förbereda mig på den skrämmande tanken att jag snart måste stå på egna ben.
Tidigare har jag arbetat som butiksboträde på en Bensinmack, vilket jag också tyckte var jättekul. Men det extrajobbet har bytts ut mot ett arbete som bartender på en nattklubb i staden där jag bor.

Att resa och uppleva nya platser, kulturer och människor är något jag älskar att lägga mina pengar på :) Jag försöker att tillsammans med min familj, med johan eller med mina vänner att hitta intressanta resmål hela tiden. Och drömmarna om nästa äventyr tar aldrig slut.
Inredning är också ett stort intresse som jag har.. Det har kommit på senare år, sen jag flyttade hemifrån och fick möjlighet att ha skapa mitt eget hem. Kläder, utseende och sånna saker har egentligen aldrig varit ett intresse för mig. Vet inte hur det komemr sig att jag har en så förbannat stor garderob. Antar att det är för att jag är en liten shoppaholic bara :) Sakerna i min garderob betyder egentligen inte så mycket för mig.. haha.

Från att jag var 8 år gammal tills att jag blev 17 år bestod mitt liv av träning och tävling i Dans. Jag har tävlat i Bugg, Dubbelbugg och Rock´n roll och tillhörde under en tid det svenska landslaget i Rock´n roll. Tillsammans med andra ungdomar från Sverige fick jag och min danspartner representera Sverige vid flertalet stora tävlingar utomlands. Den hårda bedömningen,  träningsdiciplinen och det egna ansvaret som krävdes har lärt mig mycket och dansen har nog utvecklat mig till den jag är idag.

Så vem är jag då?
Ska försöka klämma fram de bra egenskaperna. Det som man annars är så rädd för att framhäva, det är ju så mycket lättare att vara självkritisk.
Jag skulle nog vilja påstå att jag är en ganska stark person. Jag är inte så mycket för att argumentera för mina åsikter. Jag kan lika gärna hålla de inom mig. Men jag vet vad jag tycker och känner och jag låter inte någon annan påverka mig om det inte känns rätt. Jag har också gått igenom perioder i mitt liv som har lärt mig att "Fatta rätt beslut", "Att ensam är inte stark" och som också har lärt mig vilka som är mina prioriteringar och vem jag är.
Jag är klumpig också.. Klumpig med ord alltså. Ibland händer det att jag säger saker som jag genast ångrar eller inser att det var dumt. Detta är något som mina vänner har lärt sig och det är inget att bry sig om.
Jag är också väldigt Ödmjuk tydligen. Detta är något som jag har fått höra många gånger av många människor. Jag har en otrolig empati för andra människor, en empati som gör att jag oftast sätter mig själv i andra hand. Denna empati gör mig också Naiv. Att vara naiv är en av mina brister. Jag måste lära mig att ta ett steg tillbaka ibland och vara vaksam, annars kan det hända att näsan bräns. Detta har jag också fått uppleva. Irriterande optimistisk, postiv och glimten i ögat är andra egenskaper som jag uppskattar hos mig själv.

Mina främsta mål i livet är att aldrig sluta utvecklas och att inte behöva ångra det jag aldrig gjorde. Jag hoppas att jag hela tiden kommer finna vägar att upptäcka nya saker och vidareutvecklas som person.

Jag ser med spänning fram emot framtiden :)Rubriker

Okej.. Nu är det såhär va.. Jag känner att mina blogginlägg börjar bli lite halvtråkiga.
Tror jag ska följa Sofias exempel och utgå ifrån fasta rubriker för att skriva ett inlägg om dagen med någorlunda intressant innehåll.

Vi kör väl under en månad så får vi se hur det går. Detta är rubrikerna som jag ska anväda!

♥  Presentera mig själv
♥  Min första kärlek
♥  Mina föräldrar
♥  Det här åt jag i dag
♥  Vad är kärlek? 
♥  Min dag 
♥  Min bästa vän 
♥  Ett ögonblick
♥  Min tro
♥  Det här hade jag på mig i dag
♥  Mina syskon
♥  I min handväska
♥  Den här veckan
♥  Vad hade jag på mig i dag? 
♥  Mina drömmar 
♥  Min första kyss
♥  Mitt favoritminne
♥  Min favoritfödelsedag
♥  Detta ångrar jag
♥  Den här månaden
♥  Ett annat ögonblick
♥  Det här upprör mig
♥  Det här får mig att må bättre
♥  Det här får mig att gråta 
♥  En första 
♥  Mina rädslor
♥  Min favoritplats
♥  Det här saknar jag
♥  Mina ambitioner
♥  Ett sista ögonblick


Onsdag 12 Januari

Jag är beroende..
Jag är beroende av "Sons of Anarchy" och jag tror att jag måste hjälpa mig själv med lite KBT behandling.
Jag och Johan plöjer avsnitt efter avsnitt och känner en djup sorg över att säsong 2 snart är slut och jag måste invänta releasen av säsong 3. Kommer sakna dom :) Helt sjukt!
Annars då..
Har haft 2 dagars hemstudier nu. Har pluggat snabbt och fått massor med tid över till annat. Har passat på att gå igenom alla garderober, skrubbar och skåp. Har städat, rensat och sorterat.. IGEN!
Hur kan skåp och lådor fyllas på så snabbt??
Hur som helst är det skönt att ha det gjort innan praktiken början. Antar att med riktiga arbetsdagar 7.30-16.30 fem dagar i veckan, kommer inte sånt att hinnas med riktigt. Men nu är det gjort iallafall.. Några tvättmaskiner kvar bara.

Idag har jag också hjälp Johanna att ordna upp allt inför hennes studiestart. Beställt böcker, fixat med CSN, kollat upp schemat och registrering och sånt.. Mycket att tänka på. Jag minns hur nervös jag var och hur svårt det var att få ordning på alla krångliga saker på egen hand. Kul att kunna hjälpa henne.
Idag är det Onsdag, vilket brukar betyda Onsdags-klubben på puben. Får se om vi skippar det idag eller om jag kanske går ner en stund tills Johan slutar jobba för att tjåla lite skit och prova någon ny drink :) Det får inte bli så sent, ska ju upp tidigt imorrn och köra till Örebro. Klockan 10 imorgon har jag redovisat klart och är färdig med den här terminen.. GRYMT SKÖNT.. Måste dock ner och lyssna på de andra grupperna på Fredag också.

Puss o Kram på er

10 Januari 2011

Goddag mina kära läsare! (om jag nu har några?)

Nu är det Måndag och livet börjar rulla på som vanligt igen efter all ledighet, julmys och gott gott.
Oj vad jag tyckte det var kämpigt att gå upp imorse. När klockan ringde 5.50 höll jag på att svimma. Det går minsan snabbt att bli lat vill jag lova. Men upp kom jag och till Örebro kom jag också. Pluggade med gruppen hela dagen från 9-15 vilket resulterade i en färdig seminarieupgigt i organisationsteori, ett färdigt projekt om Hemlöshet i England och en planerad redovisning. Åh vad vi är effektiva.
   Nu är jag återigen ledig i två dagar, sen har vi redovisning torsdag och fredag och sen är den här terminen SLUT!! Äntligen!!!
   På Måndag kl 8.30 börjar jag min praktik och ska sen under 20 veckor framåt prova på livet som socionom på riktigt. Det ska bli såå spännande.. Givetvis står jag under tystnadsplikt men jag kommer självklart att uppdatera er om hur det går åtminstonde, även om jag inte kan beskriva mina dagar kanske.

För övrigt så har jag och Johan precis kollat klart på Säsong 1 av "Sons of Anarchy" och självklart är vi helt fast. Det har blivit vårat nya kvällsnöje att se ett avsnitt, och kanske två, till och med tre ibland. Jag har varit upp på stan och köpt säsong 2 nu för att överraska honom när han kommer från jobbet :) Hoppas han blir glad. Jag har även laddat upp med goda mackor och thé. Jag tror att det blir en Hitt..

Tillsammans med min snygging till sambo i soffan

        

                          och

tillsammans med den här snyggingen på tvn..

    

   Kommer det nog bli en kanonbra kväll... :)
Det har även hänt tråkiga saker på sistonde. Händelser som får mig att verkligen uppskatta det jag har, det får mig också att förstå hur onödigt det är att stressa upp sig och planera inför framtiden (en dag i taget räcker), det får mig också att inse hur orättvist livet kan vara.
Jag tänker på hela familjen och skänker er all värme och kärlek som jag kan åstadkomma. Att något sånt här händer är så frukansvärt tragiskt och orättvist. Den maktlöshet vi faktiskt kan ha över vårat eget liv blir så uppenbar och jag hoppas att människor är medvetna om detta.

 

Torsdag 6 januari

Halli Hallå..
Nu är Tentan färdigskriven och inskickad. Mycket skönt tycker jag, nu är det bara att vänta på resultatet. Lika skitnervöst varje gång. Den här gången har jag inte den blekaste aning om hur det kan ha gått.. Tentan handlade om Strukturellt arbete, empowerment och nätverksarbete. Den var svår på grund av att den inte lämnade plats för så mycket egna reflektioner. Lite kritiskt tänkande fick jag dock in som förhoppningsvis ger poäng.
De senaste dagarna har det snöat kanonmycket.. Det snöar nästan hela tiden. Underbart tycker jag och Johan som precis har köpt en skoter. När temperaturen håller sig runt -5 är det ju helt perfekt. Tror att jag och Johan ska ut på lite äventyr imorgon om vädret tillåter.
För övrigt har det varit lata dagar den här veckan. Lite plugg, mycket film och mycket Johan. Han har ledig vecka och jag har ledig vecka.. Helt underbart. Måste dock börja vända rätt klockan snart för nästa vecka är sista "pluggveckan" sen är det arbetsdagar mellan 8-17 som gäller.. Det kommer nog bli tufft men väldigt roligt..
Framför mig har jag dock en projektredovisning där vi ska redovisa vårt projekt om Hemlösa i England. Redovisningen skall utformas som en lektion så det kommer bli filmvisning, power point och pekpinne :) Det kommer blir hur kul som helst, speciellt med bästa tjejerna i min grupp..
En tjej som läser till Socionom några terminer under mig var nyss här och lånade lite böcker. Det slog mig hur mycket jag faktiskt har läst och lärt mig de senaste två åren. Under terminerna är det så mycket att göra så då finns ingen tid att reflektera över det, men nu i efterhand så har vi verkligen gjort otroligt mycket olika moment och lärt oss väldigt mycket. Det ska bli så otroligt roligt att komma ut i arbetslivet för att praktisera all kunskap.

Livet i övrigt känns också mycket bra.. Vet inte hur det skulle kunna bli så mycket bättre. Alla runt om mig är friska och glada, Jag börjar åter se ljuset inför framtiden efter några riktigt deppiga skoltrötta veckor, Florida närmar sig med stormsteg (endast 3 månader kvar) och planer inför en ny New York resa till nyår börjar ta fart :). Självklart finns det andra planer och förhoppningar inför detta år.. Den som lever får se!

Nu ska jag fortsätta försöka spöa Johan i X-box. Men han är så grymt bra så det är svårt...

Ha det bra...
kram

1 Januari 2011

Och då var år 2011 här.

Året då jag:
 • Fyller 25 år
 • Firar 5 (officiella) år med Johan 
 • Åker till Florida
 • Ska göra min praktik och.. 
 • ..Skriva min C- uppsats
 • Ska ha mitt sista sommarlov
Nyårsafton inleddes med en fikastund på förmiddagen och korvgrillning samt skönhetsvård med mamma och systrarna i Harnäs.
Vi fortsatte kvällen med middag hemma hos mig, Jag, Johanna, Sanne och Jonas. 

På Menyn stod:

Förrätt: Skagentoast med avocado
Varmrätt: Smördegsinbakad fläskfile med ört-philadelphia, Basilika kryddad klyftpotatis och rödvinssås.
Efterrätt: Cheescake a´la Johanna

Efter middagen fortsatte vi med spel och hot shots till min älskade Ades hörde av sig och tyckte att vi skulle komma till Snöån. SÅ, vi gjorde det. Hade ju ändå inget annat för oss. Vi åkte dit och såg på fyrverkerier och tjålade lite med folk. Det var helt okej men det var inte riktigt en Glad fest, så vi åkte hem igen ganska tidigt.

12 slaget firades med min bästaste och fyrverkerierna var Amazing så jag är helnöjd med kvällen.
Lite efterfest när vi kom hem blev det också och sen en Lååång god sömn.
Idag har vi haft filmmaraton här hemma, jag, Johanna och Sara. Hur skönt som helst.
Och nu ringde Johan för att meddela att de kommer hem redan ikväll.. UNDERBART! Saknar honom!

Summa summarum...
Det blev En jäkligt lyckad start på det nya året. Hoppas att det fortsätter såhär också..

Gott nytt år på er.
Puss och kram

RSS 2.0