Road Tripp 2009

Söndag och hemma i Ludvika igen.

Resan har varit helt underbar på alla sätt och vis, jag vet inte ens vart jag ska börja berätta!

Men vi börjar väl från början.
Söndagen den 9 Augusti klockan 12 var tiden för avfärd, vilken vi faktiskt höll sånär som på 20 minuter.
Packade in alla packning i bilen Roger, och var lite förundrade över hur mycket packning fyra personer faktiskt kan ha. Stannade till vid macken för tankning, där "vi" även körde in i trotoarkanten vilket resulterade i en trasg navkappsel.
Hur som helst. Med fulltankad bil och nyinköpt färdkost var det sen dax för Jansson, Jansson, Bertilsson och Dahlström att ge sig av.
GPSen var inställd på Strömstad så vi började köra mot målet.
Resan till strömstad tog nog ca fem timmar med alla stopp och vi är evigt tacksamma mot GPSen som ledde oss in på en otroligt mysig väg i Norge där vi fick se både det ena och det andra spännande innan vi tillslut hamnade på parkeringen utanför vårt varandrarhem. Vandrarhemmet Roddaren rättare sagt.
Mitt i centrum med gångavstånd till allt som är värt att gå till, Egen toalett på rummet och mysig personal, De var Perfekt.
Två nätter tillbringade vi i Strömstad och provade under dagarna på utelivet, restauranger, uteserveringar, shopping, förfest under taket vid lassarettets rökplats och på klippor i spöregn. Vi har dansat soldans och skrattat som aldrig förr.



Tisdagen den 11 Augusti var det dock dax att knappa in en ny destination att bege sig till.
Vi bestämde oss för att åka till Capri över dagen för sol och bad. Capri visade sig vara en av de vackraste platserna jag sett och även den plats där mina föräldrar förlovade sig en gång.
Vi satt på klipporna hela eftermiddagen, åt lunch, solade, gick på upptäcksfärd, fångade musslor som vi fiskade krabbor med för att sedan låta krabborna delta i en svettig kapplöpningsmatch från klipporna. Underbart kul.
En plats som jag förhoppningsvis kommer att återvända till många många gånger.



Framåt kvällningen var den sen dax att bege sig igen. "On the road again".
Snackade med en snubbe när jag gick hem från krogen i lördags som rekomenderade Grebbestad.
Grebbestad fick det bli.
Uppenbarligen så var det många som hade hört bra om Grebbestad för den superdundermysiga lilla hamnstaden kryllade av människor och båtar vilket även visade sig i platsbristen på vandrarhem.
Staden verkade dock alltför mysig för att lämna så vi bestämde oss för att sova i bilen.
Herregud.
Grebbestadsvistelsen kan sammanfattas av häng på bryggorna, offentliga toaletter, stekare, promenad genom stan, lite spyor, äcklig wonderbaum som någon drog av hela platsen på på en gång, lite plats i bilen, sommarstorm, hagel, snöhögar, alkoholister som bjuder på kaffe o smörgås, och en underbar toalett med tvål på Coop!
Älskade Grebbestad och kommer även återvända hit någongång, skulle nästan vilja ha en liten stuga där.



Men efter att ha sovit i bilen och vaknat klockan sju var vi ganska trötta och äckliga så vi begav oss ganska tidigt från staden mot nästa mål som blev Göteborg.
Onsdagen i Göteborg var mycket trevlig. Vi bodde hemma hos Klara i hennes jätte fina lägenhet, knatade runt på stan bland allt folk och kollade in vad kulturkalaset hade att erbjuda, förfestade med konstigt ölspel, kollade in utelivet även här, käkade på Hard Rock Café och tog långa långa dushar.
Det var en intensiv kväll och natt och det var riktigt skönt att vara i ett riktigt hem, åtminstonde för ett tag.
Men på Torsdag förmiddag var det sen dax att ge sig iväg igen.

 

Den här gången hoppade vi in i bilen och började rulla utan Anna.
Fröken Bertillsson stannade i Göteborg för att gå på Way out west, medan vi fortsatte mot en hysterisk shoppingdag på Gekås i Ullared.
Hysterisk blev det ja och när vi efter ca 6 timmars shopping kom ut till bilen var det nära att vi inte fick plats med sakerna.
Oj vad det var roligt att gå omkring därinne och oj vad mycket saker vi hittade.
Åkte ut i skogen till den lilla söta röda stugan som vi hade hyrt för natten.
Lagade till en riktig grillmiddag, drack rödvin och studerade våra inköp. Gick och lade oss relativt tidigt för att orka upp vid 8 för ytterligare en dag med shopping.
Gekås igen och även erotik outlet och skobutiker. Framåt lunch kände vi dock att pengarna och orken började sina så vi käkade lite lunch och ställde sedan in GPSEN på HEM!!!



Klockan 18,15 ungefär rullade vi sedan återigen in i Ludvika.
Det har varit en helt hysteriskt rolig och skön semester.
Sverige är så underbart vackert om man hittar de rätta platserna och våran GPS har lett oss ut på vägar som man Aldrig skulle åka på annars, vi har skrattat som bara fyra tjejer kan och gjort saker som vi aldrig skulle göra annars.
Det blir defenitivt en liknande resa nästa år igen.

Resan avslutades igår under vattenfestivalen.
Även det en mysig kväll men nu får det vara nog för ett tag framöver.
12 liter vin och 2 plattor öl har tagit slut under resan, undrar hur många veckor det tar att bli återställd från det?
Hoppas att alla andra har haft det bra också.
Kram på er!

Kommentarer
Postat av: mamma

Onödig kommentar det där om alla liter vin osv som ni druckit ur.......tro det är dags för torken!

2009-08-16 @ 19:25:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0