Onsdag 21 April


Orlando- Island of Adventures och Universal studios. Det kan nog vara en av de absolut roligaste dagarna i mitt liv.

Det går inte riktigt att beskriva hur otroligt coolt det var, hur snyggt uppbyggda parkerna var och hur häftiga attraktionerna som vi provade var.

Jag tror inte att jag kan beskriva med ord hur häftigt det var.
Men jag försöker ge er den rätta känslan genom lite bilder.


              Vi började att gå till Universalstudios, som är en park där olika studiomiljöer ur Universal Productions filmer är uppbyggda. Olika attraktioner tar med besökarna på olika upplevelser.

               


  

Vi började med att promenera längs gatorna i "Beverly Hills", där vi fick se vackra lägenheter, restaurangen från Grease och bilar från diverse olika filmer. Hollywoods Walk of fame var också ett givet inslag.

 Från Beverly Hills gick vi vidare genom San Fransisco och in i Underbara New York där vi givetvis promenerade gatorna fram med en obligatorisk frappuchino i handen och med ett besök på trappen vid Public Library.

 
När vi satt och åt i San Fransisco fick mamma syn på några söta båtar som åkte i vattnet genom en mysig liten by. Vi bestämde oss för att prova denna attraktion och kom under väntetiden underfund med att vi hamnat i filmen "JAWS (Hajen)". En båtur där vi fick träffa mördarhajen.

Den andra attraktionen vi gick in på var "Disaster" där vi fick delta i en filminspelning och känna på hur en jordbävning kan kännas och hur en filminspelning går till.

Twister, var den tredje attraktionen och en av de häftigaste. Vi fick följa med till Wakita och uppleva scenen där drive-in biografen blev förstörd av en tornado. (En av dagens häftigaste upplevelser).

 


Slutligen hamnade vi i en Terminator film där vi fick följa Terminator, Sarah Connor och hennes son genom en 4D film. Helt otroligt coolt.

 

 

Island of adventures
Island of adventures är liksom den förra parken uppbyggd av olika temaparker. Här är det dock Universals sagofigurer som står i fokus.Glassiga butiker, jul hos Grinchen och En riktigt blöt färd genom Jurasic Park fick inleda vår vistelse i denna park.

 

 

 


Tills det sen Äntligen var dags för dagens stora höjdpunkt. (Åtminstonde för mig). Besöket på Hogwarts och "mötet" med Harry Potter.
Efter en promenad genom "Diagon Alley" och en lång väntetid för att komma in på Hogwarts skolan fick vi uppleva något av det häftigaste vi varit med om. Vi fick följa Harry Potter på en färd med en kombinerad berg och dalbana och 4D film. Detta kommer jag berätta mer om när vi kommer hem. det kan ni vara säkra på :)
 


Mycket nöjda med dagen tog vi sen bilen och körde de 3 timmarna tillbaka till Cape Coral.
Trötta men mycket glada.

Idag har vi bara slappat heeela dagen.

P&K


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0